fbpx

Seguimos pola vía Mexicana pero con produto Galego🐷. Traémosvos unha receita de tacos de porco celta, sinxelos de preparación e deliciosos de sabor.⁣😋

Ingredientes (4 persoas)⁣

𝐏𝐀𝐑𝐀 𝐀 𝐂𝐀𝐑𝐍𝐄 (pronto haberá receita vexetal)⁣⁣
_________________________________

-1 kg carne porco celta picada⁣
-1 cebola vermella picada fina⁣
-1/2 pemento morrón⁣
-1 cda. zume de lima⁣ ou limón⁣
-2 cdas ourego seco⁣
-1 cda pementa negra moída⁣
-1+1/2 cda comino moído⁣
-1 cda pimentón de la vera (ou chipotle afumado, *pronto á venda na nosa web)⁣
-tomate frito ou natural triturado⁣
-3 cdas allo granulado⁣
-4 cdas aceite de oliva⁣
-Sal ao gusto⁣⁣
⁣⁣
𝐏𝐀𝐑𝐀 𝐎𝐒 𝐓𝐎𝐏𝐏𝐈𝐍𝐆𝐒⁣
_____________________⁣⁣
-1 leituga iceberg⁣
-1 cebola vermella + vinagre⁣
-1 tomate grande⁣
-1 jalapeño fresco⁣
– cilantro picado⁣
– tortillas de mainzo ou trigo
– aguacate
⁣⁣
𝐏𝐀𝐑𝐀 𝐀 𝐒𝐀𝐋𝐒𝐀 ⁣⁣
________________⁣⁣
-1/2 cup maionesa⁣
-1 cda zume de lima ou limón⁣
-1 c/c allo granulado⁣
-1 c/c #salsalume ou #salsainferno
-1/4 c/c pementa negra⁣
-1 cda auga⁣
-Sal ao gusto⁣
⁣⁣
Instrucións⁣⁣
⁣⁣
𝐏𝐀𝐑𝐀 𝐀 𝐂𝐀𝐑𝐍𝐄⁣
-Bota a cebola e o pemento picados nunha pota con aceite. Cando douren, engadir a carne de porco. Pasar un pouco a lume alto. Engadir o resto de ingredientes e reducir a lume medio-baixo ata reducir.⁣

𝐏𝐀𝐑𝐀 𝐎𝐒 𝐓𝐎𝐏𝐏𝐈𝐍𝐆𝐒⁣
-Pica a leituga en xuliana o mais fina que poidas. ⁣⁣
-(*para facer previamente)Corta a cebola en xuliana fina. Pona nun bol e bota vinagre e auga a partes iguais ata cubrir. Bota cilantro picado, opcional.⁣
-Pica tomate e aguacate en dadiños pequenos bota sal e pementa. -Corta os jalapeños en rodallas finas.⁣
-Pica o cilantro.⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
𝐏𝐀𝐑𝐀 𝐀 𝐒𝐀𝐋𝐒𝐀 ⁣⁣⁣
-Pon todos os ingredientes nun bol e remove ata homoxeneizar. Engade mais auga se é preciso para conseguir que a salsa acade unha consistencia semilíquida. ⁣

Quenta as tortillas nunha sartén e monta ao teu gusto. Divertidos para comer con familia e amigos. E se os acompañas con algunha das nosas salsas…⁣🔥🔥🔥
⁣⁣⁣
#salsalume #tacos #salsainferno #quedateencasa #salsaspicantes